Nieuwsbrief Oktober 2011

News type: 
Chamber news
Featured news: 
No, not a Featured news item
Image Featured news: 
Image news: 

Geachte ondernemers, het is voor ons een groot genoegen de eerste editie van onze nieuwsbrief, die 6 keer per jaar zal worden uitgebracht, te mogen presenteren.

Doel van deze nieuwsbrief is het informeren van ondernemend Bonaire op het gebied van wet– en regelgeving, ondernemingsregelingen, markt– en branche ontwikkelingen, eventuele internationale handelsmissies, handige tips etc. Kortom alles wat belangrijk en informatief zou kunnen zijn voor uw bedrijf of organisatie.

Voor het succes en goede ontwikkeling van een bedrijf hebben ondernemers behoefte aan informatie, advies en ondersteuning. Hiervan is de kamer een belangrijke, onafhankelijke dienstverlener en pleitbezorger voor het bedrijfsleven op het eiland.

De belangrijkste taken van de Kamer zijn:
- Wetsuitvoering (Handelsregisterwet en Vestigingswet Bedrijven);
- Voorlichting en advies voor (startende) ondernemers: over o.a. import en export, over bedrijfsoverdracht en overnames, over wet- en regelgeving en bedrijfsvoering;
- Het stimuleren en waarborgen van een positief investeringsklimaat;
- Het stimuleren van ondernemerschap;
- Gevraagd en ongevraagd de overheid adviseren met betrekking tot zaken die van invloed zouden kunnen zijn op economisch gebied.

Momenteel is de Kamer van Koophandel Bonaire, met ondersteuning van de Kamer van Koophandel Curaçao bezig om bovengenoemde diensten af te stem-men om ondernemers professioneel en efficient van dienst te kunnen zijn.

Het is ons streven op zeer korte termijn met optimale en efficiente dienstverlening bij te kunnen staan!

Het bestuur

AttachmentSize
NewsletterKvkBonaireOkt11_NL.pdf416.48 KB