Mar 02
Nieuws

De private sector en Rijks-NGO’s komen bijeen om de economie van St Maarten te helpen en de samenwerking tussen de eilanden te vergroten

SXMweek

Week van een Betere Wederopbouw van St. Maarten – Build Back Better Week SXM

16 maart t/m 20 maart 2018

Georganiseerd door Ernst&Young Dutch Caribbean, Centre of Excellence for SIDS (UNDP), Dutch Caribbean Chambers of Commerce en Present Your Startup Caribbean

Willemstad—Onlangs heeft de natuur een verwoestend effect gehad op enkele Caribische eilanden. Het is van wezenlijk belang dat een grote groep stakeholders samenwerken om zo een oplossing te vinden om nog steviger te bouwen voor de toekomst van de eilanden om zodoende te voorkomen dat de geschiedenis zich blijft herhalen.

Na de verwoesting door de orkanen Irma en Maria zijn St Maarten en de andere eilanden begonnen aan de wederopbouw van hun samenleving, hun economie en hun instituties; elke hulp is welkom. Om deze reden organiseren de Centre of Excellence for Small Island Developing States (SIDS), United Nations Development Programme (UNDP) gevestigd op Aruba en de EY Dutch Caribbean de ‘Build Back Better Week SXM’. Gedurende deze exclusieve onafhankelijke week ‘BBB Week’ wordt ernaar gestreefd ideeën en connecties te verkrijgen voor een sterke toekomst voor St Maarten.

De week bestaat uit de ‘Do-Tank’, een evenement om actie te ontwikkelen waaraan degenen in het duurzame toerisme, ondernemers en degenen in de duurzame energie kunnen deelnemen om een sterkere toekomst voor St Maarten en de andere eilanden die ook met de natuurramp te maken hebben gehad, te creëren. Dit evenement vindt van 16 maart t/m 18 maart 2018 plaats.

Daarnaast organiseren de Dutch Caribbean Chambers of Commerce (DCCC) en de Present Your Startup Caribbean tijdens de ‘BBB Week’ een evenement genaamd ‘Do-Trade’ op St Maarten dat een ‘Trade Mission’ zal inhouden, bestaande uit training, ‘matchmaking’ en een sessie netwerken. Dit evenement zal ook een ‘kick off’ zijn met samenwerking tussen de landen in het Koninkrijk.

De ‘Do-Trade’ vindt plaats op 19 maart 2018. De DCCC moedigt alle bedrijven die interesse hebben aan om mee te doen met dit evenement waar Present Your Startup Caribbean zich zal voegen bij Nederlandse investeerders en ‘startups’.

‘Het is werkelijk in de geest van ‘minder praten en meer doen’ dat wij Do-Tank organiseren’, zo legt Arno Boersma, manager bij The Center of Excellence uit. ‘Met veel diversiteit qua deelnemers ben ik er zeker van dat wij veel uitvoerbare ideeën gaan zien en wij staan klaar om ze te delen met andere SIDS over de hele wereld’. Bryan Irausquin, Office Managing Partner bij EY Dutch Caribbean voegt hieraan toe: ‘Een betere toekomst voor de mensen van St Maarten opbouwen, begint met vragen die ons naar een beter antwoord leiden’. Dit is precies wat onze bedoeling is om te doen met creatieve geesten tijdens de Do-Tank. Daar bovenop komt dat wij dit evenement Do-Tank noemen als bewijs van onze verplichting met St Maarten en met de antwoorden die ons zullen leiden naar acties en resultaten die de duurzaamheid van de ontwikkeling van St Maarten een boost zal geven’.

‘Wij van de Dutch Caribbean Chamber of Commerce (DCCC) zijn erg blij met deze kans. Dit zal een goed platform zijn, niet alleen om de economie en de private sector van St Maarten te helpen zo snel mogelijk op eigen benen te staan, maar ook om de banden tussen de landen van het Koninkrijk te verstevigen’, aldus Billy Jonckheer, voorzitter van de DCCC.

Iedereen die interesse heeft in een van de genoemde onderwerpen wordt uitgenodigd om erbij te komen en bij te dragen aan de BBB Week. Build back Better Week SXM, met de combinatie Do-Tank en Do-trade, belooft een grote bijdrage te gaan leveren aan een sterke toekomst voor St Maarten. Twijfel niet, kom erbij!

Voor meer details over de BBB SXM Week kunt u onze website bezoeken. U kunt ons volgen op facebook.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

  • Centre of Excellence for SIDS- Aruba (Arno Boersma; 297 740 8211)
  • EY Dutch Caribbean – Curacao(Axel de Vries; +5999 430 5000)
  • Dutch Caribbean Chambers of Commerce (Kirsten Römer; +5999 461 1451)
  • Present Your Startup Caribbean (Valerie Vallenduuk; +31 4673 0993)

Of neem direct contact op met een van onze medewerkers

 

Download de flyer