Nov 05
Events

Cybercrime Awarness Seminar

 

De Kamer van Koophandel Bonaire organiseert op dinsdag 5 november 2019 in samenwerking met ICT-dienstverlener NetPro Group een seminar met een urgent thema: cybercrime awareness.

Cybercrime ontwikkelt zich razendsnel. Kwaadwillenden vinden steeds innovatievere manieren om met verschillende doeleinden organisaties op Bonaire aan te vallen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kleine of grote organisaties. Er is een significante toename van digitale aanvallen op niet alleen Bonaire, maar ook op Aruba en Curaçao, waarbij organisaties van 1 tot 20 medewerkers het doelwit zijn. Er zijn meerdere gevallen van ransomware bekend waarbij ondernemers enkele duizenden dollars hebben moeten betalen om weer bij hun systemen en data te kunnen komen. Door deze groei in cybercrime is het van belang om bewustwording rond cybersecurity te creëren op de ABC-eilanden en daarom ondersteuning wij dit initiatief.

Tijdens dit seminar voor directeuren, eigenaren, managers en ICT-professionals worden deelnemers op een heldere en interactieve wijze geïnformeerd over de recente dreigingen. Maar het gaat zeker niet alleen over bedreigingen, het gaat vooral ook over bewustwording en vooruitgang boeken.

Via twee keynote speeches laten Dave Maasland, CEO van ICT-security bedrijf ESET, en Erik Jan Koedijk,voorzitter en lid Raad van Advies Alert Online en adviseur voor de Nederlandse politie, vooral de weg vooruit zien. Zij geven duidelijke antwoorden op de vragen: hoe ga ik om met een veranderend dreigingslandschap, waar moet ik beginnen, hoe ver moet ik gaan en hoe kan bewustwording helpen tegen cybercrime?

 

Datum: Dinsdag 5 november

Locatie: Kamer van Koophandel Bonaire –  Kaya Amsterdam 23, Kralendijk, Bonaire

Aanvang registratie: 08.00 – aanvang seminar: 08.30 uur – einde seminar: 12.30 uur.

Inclusief hapjes en drankjes.

 

Sprekers:

Erik Jan Koedijk (1972) is voorzitter en lid Raad van Advies Alert Online, adviseur voor de Nederlandse politie, communicatiestrateeg en internetexpert. Erik Jan komt sinds 2015 tweejaarlijks op de ABC-eilanden en geeft veel workshops op het gebied van communicatie en samenwerken. Internetbeveiliging is daar een belangrijk onderdeel van.

Dave Maasland (1990) is CEO bij ESET Nederland. Dit is één van de grootste IT-Security bedrijven en het merk ESET is wereldwijd vertegenwoordigd. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen.

Registratie vooraf is verplicht via de onderstaande REGISTER knop.

Register-Button