Dec 07
Nieuws

34 deelnemers van de KVK- academy krijgen certificaat

Donderdag 1 december jl. zijn de certificaten aan 34 deelnemers van de KvK Academy voor het jaar 2022 uitgereikt. Met het KvK Academy traject vergroot de Kamer van Koophandel de kans dat deelnemers hun onderneming succesvol voortzetten door meer ondernemersvaardigheden toe te voegen aan de capaciteiten van de deelnemers. De Kamer van Koophandel wil op deze manier de economie van Bonaire versterken.

Als eindopdracht is ook dit jaar een ‘Shark Tank’ (Tanki di Tribon) gehouden waarbij de deelnemers hun onderneming op een creatieve wijze aan 5 juryleden hebben gepresenteerd. Tijdens een 5 minuten pitch hebben de deelnemers alles uit de kast gehaald om de deskundige juryleden van hun ondernemersidee, kennis en kunde te overtuigen. Winnares van deze eindopdracht is mevrouw Dalitza Rijna die haar ‘Pure Desires’ zeer overtuigend presenteerde aan de jury.

‘Pure Desires’ fabriceert unieke huisgemaakte biologische scrubs en oliën voor de huid bestaande uit vers fruit, kokosolie en organische suiker. De winnares heeft de volgende mooie prijzen gewonnen die door de sponsoren ter beschikking zijn gesteld. Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft een bedrag van $ 5,000 ter beschikking gesteld voor investering in het bedrijf. TCB heeft deelname aan een business seminar in de regio voor de winnares als prijs gesteld. City Shop heeft bijgedragen met een moderne laptop voor de winnares en Rocargo Services heeft een geldbedrag van $ 500 beschikbaar gesteld voor de invoer van bepaalde goederen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een afdeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), heeft een coaching traject van 24 uur gefinancierd. Telbo Bonaire heeft gratis zakelijke internet aangeboden, Gezondheidscentrum Bon Bida heeft een jaar lang gratis fitness aangeboden, terwijl Ohana Consultancy ondersteuning bij het schrijven van een ondernemingsplan heeft toegezegd.

De tweede prijs ging naar Mevrouw Genevieve Saragoza van “The Magical Kids activity taxi” die $ 1.000 voor haar onderneming ontvangt van Cactus Accounting Services en ook hulp bij het schrijven van haar businessplan. De heer Edson Frans van “My Tea Bonaire” won de derde prijs en ontving een geldbedrag van $ 1.000 van Maduro & Curiel’s Bank Bonaire voor verdere investering in zijn bedrijf.

Alle prijzen hebben als doel een extra steun te geven om bovengenoemde deelnemers en hun bedrijf verder te professionaliseren. De Kamer van Koophandel dankt de bovengenoemde sponsoren en ook de (externe) trainers voor hun bijdrage aan de KvK Academy en feliciteert de winnaars en ook de andere deelnemers met hun behaalde resultaat.

Tot slot wenst KvK Bonaire alle deelnemers heel veel succes met hun ondernemingen toe. Het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat heeft in 2018 ontwikkeling van het curriculum van KvK Academy gesubsidieerd. De KvK is voornemens om ook gedurende 2023 dit curriculum weer aan te bieden. Voor meer informatie stuur een mail naar bis@kvkbonaire.com of volg de facebook pagina van de Kamer van Koophandel Bonaire.