Mar 18
Nieuws

Aangepaste service KvK Bonaire

De Kamer van Koophandel vindt bereikbaarheid en toegankelijkheid belangrijk, maar ook de gezondheid van onze medewerkers en onze klanten staat hoog in het vaandel. Het Covid – 19 (Corona) virus maakt het daarom ook voor ons noodzakelijk om aanpassingen te doen in onze dienstverlening.

Dit betreft met name de veel voorkomende fysieke diensten, het aanvragen van uittreksels, inschrijven van bedrijven,  doorgeven van mutaties en het betalen van de jaarlijkse bijdrage. Lees daarover hieronder meer.

Aanvragen uittreksel

Wilt u een uittreksel aanvragen stuur ons dan een mailtje naar klantenservice@kvkbonaire.com. Vermeld daarin duidelijk de volledige (handels)naam van het bedrijf en KvK-nummer waar u een uittreksel van wilt aanvragen. U krijgt van ons een bevestiging dat uw aanvraag is ontvangen. U wordt verzocht per bank te betalen op MCB rekening 102.822.07 of RBC rekening 84000000 23.06.2712.  Als u ons het betalingsbewijs terugstuurt, dan maken wij het uittreksel voor u gereed. U krijgt een bericht met datum en tijd wanneer het uittreksel kan worden opgehaald.

Inschrijven van bedrijven

We vragen u om inschrijvingen van nieuwe bedrijven even uit te stellen als dat mogelijk is. Is uitstellen echt niet mogelijk en wilt u een nieuw bedrijf inschrijven, dan kan dit ook via de email worden geregeld. Stuur ons een mailtje met het verzoek tot inschrijving. U dient eerst het juiste formulier voor inschrijvingen zelf te downloaden* van onze website: https://bonairechamber.com/downloads/. Vervolgens verzoeken we u het formulier ingevuld samen met de benodigde onderliggende stukken aan ons te sturen naar: klantenservice@kvkbonaire.com. Na ontvangst van deze formulieren zullen we contact met u opnemen, via het telefoonnummer dat bij de KvK geregistreerd staat, om de informatie te verifiëren. Na verificaties worden de inschrijving binnen 5  werkdagen verwerkt indien alle aangeleverde informatie volledig zijn.

Doorgeven mutaties

Wilt  u een mutatie van uw inschrijving doorgeven, dan kan ook dit via de email worden geregeld.  U kunt de juiste formulier voor mutaties zelf downloaden* van onze website: https://bonairechamber.com/downloads/. Vervolgens verzoeken we u het formulier ingevuld samen met de relevante onderliggende stukken aan ons te sturen naar: klantenservice@kvkbonaire.com. Na ontvangst van deze formulieren zullen we contact met u opnemen, via het telefoonnummer dat bij de KvK staat geregistreerd, om de mutaties te verifiëren. Als dat niet lukt zullen we op een andere manier de mutatie verifiëren.
Na verificaties worden de mutaties binnen 3 werkdagen verwerkt indien alle aangeleverde informatie volledig zijn.

Betalen van de jaarlijkse Bijdrage

U wordt verzocht om betalingen van de jaarlijkse bijdrage per bank te betalen op MCB rekening 102.822.07 of RBC rekening 84000000 23.06.271 onder vermelding van de factuurnummer of KvK-nummer. We verzoeken u ons het betalingsbewijs te mailen naar administratie@kvkbonaire.com.

* weet u niet welk formulier u nodig heeft voor uw handeling. Dat kan natuurlijk. Bel of mail ons dan even en we helpen u ook daarin uiteraard graag verder!

De kamer is enkel nog op afspraak geopend van maandag t/m donderdag van 8.00-12.00/13.00-16.00 en op vrijdag van 08:00 tot 16:00. Ook de eventuele documenten worden op afspraak afgegeven. Tijdens het maken van de afspraak zal worden doorgevraagd om te kijken of de zaken niet kunnen worden geregeld zonder een fysieke afspraak plaats te laten vinden.

Krijgt u binnen 24 uur geen reactie van ons op uw email, wilt u dan zo vriendelijk zijn om ons telefonisch te benaderen op 717-5595, ext 5008. We staan u graag te woord!

Deze tijdelijke aanpassingen in onze dienstverlening gaan in per 19 maart 2020 en duren voort zolang dit noodzakelijk is.

Contact

Nog even onze contactgegevens voor u op een rijtje:

vrijdag van 08:00 / 16:00 (enkel op afspraak!)