Dec 14
Nieuws

Bedrijf starten? De KvK helpt je, in vier talen.

Bij het oprichten van je eigen bedrijf komen best wat stappen kijken voor je echt aan de slag kunt. Van onze klanten krijgen we soms ook de feedback dat men, naast alle stappen, ook naar veel verschillende locaties heen en weer moet om alles rond te krijgen. Een proces dat efficiënter kan, dat vinden we zelf ook. We begrijpen de frustratie daarom goed en proberen zoveel we kunnen alles eenvoudiger te maken: door richting te geven, het verstrekken van de juiste informatie, stappenplan weer te geven, welke documentatie er nodig is etc. Zo hebben we bijvoorbeeld belangrijke overheidspapieren, die voorheen alleen in het Nederlands beschikbaar waren, vertaald naar het Papiaments, Engels en Spaans. We zijn dagelijks bezig om te kijken hoe we processen makkelijker en helder kunnen maken voor ondernemers.

Bij het starten en runnen van je bedrijf horen ook belastingzaken. Een onderwerp waar we regelmatig vragen over krijgen. Hoe werkt het nou precies met de ABB, inkomstenbelasting, loonbelasting? Voor (startende) ondernemers die extra hulp kunnen gebruiken op dit gebied, organiseert de KvK samen met de Belastingdienst regelmatig informatiesessies, in verschillende talen. Afgelopen week waren er informatiesessies in het Spaans, welke druk bezocht waren.

Ook in het nieuwe kalenderjaar zullen er meerdere sessies in verschillende talen volgen. We zijn echter niet in staat gegevens en data in te zien of door te geven aan de belastingdienst. Onze dienstverlening omtrent belastingen is puur informatief. Voor vragen over belasting gerelateerde zaken met betrekking tot data en (persoonlijke) gegevens, kun je het beste bij de Belastingdienst zelf terecht.

Heb je vragen over het starten van je eigen onderneming? Loop dan gerust bij ons binnen. Onze collega’s van de BIS-afdeling helpen je hier namelijk graag mee verder, in vier verschillende talen. Mailen kan ook, naar bis@kvkbonaire.com.