Nov 26
Nieuws

Derde EZK tegemoetkoming voor ondernemers

Voor de derde keer kunnen ondernemers in Caribisch Nederland een tegemoetkoming in vaste lasten ontvangen vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De EZK tegemoetkoming is voor ondernemers die te maken hebben met omzetverlies vanwege de coronacrisis en daardoor hun vaste lasten moeilijker kunnen dragen. De hoogte van de ondersteuning kan variƫren tussen de $375 en $99.000 en wordt berekend op basis van omzetcijfers.

Voor deze derde tegemoetkoming worden de omzetcijfers van de maanden juli, augustus en september 2020 vergeleken met de omzetcijfers van dezelfde maanden in 2019. Om in aanmerking te komen, moet het omzetverlies minstens 30% zijn. De vergoedingsfactor is hoger dan in de vorige EZK regeling; het was 0,5 en is nu 0,75. Dat betekent dat ondernemers bij gelijke omzetcijfers nu aanspraak kunnen maken op en hoger bedrag aan tegemoetkoming.

Op de website van RCN staat een nieuwe rekenmodule waarmee ondernemers eenvoudig het bedrag kunnen berekenen waar zij mogelijk aanspraak op kunnen maken. Indien het bedrag uitkomt op $6.000 of meer, moet net als bij de tweede regeling, een verklaring van een onafhankelijke boekhouder of accountant worden toegevoegd om de opgegeven cijfers te bevestigen.

Alle voorwaarden en aanvullende informatie staan op www.rijksdienstcn.com/covid-19 (onder noodpakket overheid). Volledig ingevulde en ondertekende aanvraagformulieren kunnen samen met de nodige bijlagen tot en met uiterlijk zondag 31 januari 2021 per e-mail worden opgestuurd naar tegemoetkomingEZK@rijksdienstcn.com.

Voor hulp bij het doen van de aanvraag kan contact opgenomen worden met de Kamer van Koophandel op Bonaire via steunloket@kvkbonaire.com. Bij dringende vragen kan contact opgenomen worden met de RCN-unit SZW via 781-5554 / 781-5558 (Bonaire), 790-0052 (Sint Eustatius) en 416-3804 (Saba).