Jul 25
Nieuws

Jong geleerd is oud gedaan (kinderen kunnen ook ondernemers zijn)

In het kader van het stimuleren en het inspireren van ondernemerschap onder jongeren, heeft de Kamer Van Koophandel en Nijverheid Bonaire dit jaar wederom meegedaan aan ‘Buki di Pret’. Recentelijk hebben wij een groep jongeren tussen de 9 en 13 jaar ontvangen en hen over de verschillende facetten van het ondernemerschap geïnformeerd.  

Door het belichten van verschillende aspecten van ondernemerschap hebben wij de kinderen erop gewezen hoe leuk het kan zijn om je eigen baas te zijn. Tijdens deze ochtend zijn er ter inspiratie drie jonge ondernemers uitgenodigd: 

  • Shemaya Evertsz van ‘H&L Indulgence’ (zelfgemaakte personal cakes, zoetwaren en handcrafts, 10 jaar),  
  • Nishanthalie Molina van ‘Always Glow’ (zelfgemaakte cosmeticaproducten, 11 jaar)  
  • Selishah Agostien van ‘Selis Cupcakes’ (zelfgemaakte taarten en cup cakes, 13 jaar) 

Zij hebben verteld hoe zij met hun onderneming begonnen zijn, wat zij tot nu toe hebben ervaren en wat hun toekomstplannen zijn. Aan de kinderen is uitgelegd dat een onderneming o.a. op de specifieke behoefte van een groep inspeelt of een probleem oplost.   

Onder begeleiding van de KvK Bonaire en zijn partner OGS (Uw Partner in Ondernemerschap en Financieel Succes) hebben de kinderen de volgende twee probleemstellingen bedacht, namelijk de hitte van de zon op het strand en vuil op Bonaire. Hieruit zijn twee ondernemingen bedacht, een commerciële en een maatschappelijke. Een bijkomend succes van dit project is dat er aan het eind van de opdracht nog 3 innovatieve ideeën naar voren zijn gekomen vanuit de kinderen. Over deze ideeën is informatie uitgewisseld.

De KvK en OGS zal in contact blijven met de kinderen om mogelijke vragen te beantwoorden en begeleiding te bieden in het starten van hun onderneming.