Jul 18
Nieuws

KVK Academy van start!

De Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) heeft een succesvol live-event gehouden op 14 juli jongstleden over de KvK Academy met meer dan 100 volgers. In dit event is toegelicht wat de KvK Academy inhoudt. De KvK Academy start op 30 augustus 2022, zowel in Papiamentu als in de Nederlandse taal indien er sprake is van genoeg aanmeldingen.

In het live-event is uitgebreide informatie verstrekt over de modules die onderdeel zijn van het programma en is inzicht gegeven in de werkwijze. Het curriculum bevat de volgende onderdelen:

 1. Wie is mijn klant
 2. My Value Proposition
 3. Marketing & communicatie
 4. CRM- Klanten relatie
 5. Inkomstenstromen
 6. Key Resources
 7. Pitch
 8. Samen sterk
 9. Financiering
 10. Belasting
 11. Business Plan

Ondernemers die nog mee willen doen kunnen zich melden via bis@kvkbonaire.com  of direct online. Het inschrijfgeld voor deelname aan de cursus bedraagt $100,-. Hiervoor krijgen de deelnemers de volledige cursus, een introductiebijeenkomst, een afsluitende opdracht en een certificaat na afloop van de cursus. De cursus wordt tweewekelijks gegeven in de avonduren en soms op zaterdag in de trainingszaal van de Kamer van Koophandel aan de Kaya Amsterdam 23.

Doel van de KvK Academy is om het ondernemerschap op Bonaire te versterken en daarmee een bijdrage te leveren aan de fortificatie van de economie van Bonaire. De slogan van de KvK Academy die voor 3 E’s staat is: Educating & Empowering Entrepreneurs. De deelnemers aan de cursus zullen door gastdocenten  van instellingen op Bonaire en medewerkers van de Kamer van Koophandel worden bijgeschoold op essentiële ondernemersvaardigheden. De KvK Academy is een programma dat is ontwikkeld door de Kamer van Koophandel Bonaire. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de ontwikkeling van het programma in 2019 en 2020 ondersteund en gesubsidieerd. Deze subsidie is gebruikt voor de ontwikkeling van de cursus en de productie van het lesmateriaal. Dankzij het zorgcontract met het Openbaar Lichaam Bonaire kan de Kamer van Koophandel dit curriculum gedurende 2021 herhalen.

Meer informatie over KvK Academy is beschikbaar op de website van de Kamer van Koophandel www.kvkbonaire.com  of op de facebookpagina Bonaire Chamber of Commerce and Industry.