Aug 25
Nieuws

KVK en TCB werken samen aan innovatie

Op 23 augustus hebben de Kamer van Koophandel Bonaire (KVK) en de Tourism Corporation Bonaire (TCB) het “Tourism Innovation Project” aangekondigd. Dit initiatief is een samenwerkingsverband tussen de KVK en TCB als onderdeel van een gezamenlijk ondertekende intentieverklaring. Het initiatief omvat een curriculum dat er voor moet zorgen dat startende, maar vooral bestaande ondernemers, nieuwe vaardigheden leert om hun onderneming en de producten en diensten te innoveren. Door de grootte van de toeristische sector is de TCB hiervoor de meest logische partner voor de KVK.

Het “Tourism Innovation Project” is een uitnodiging om het toerisme op ons geliefde Bonaire opnieuw te bedenken, opnieuw uit te vinden en te herdefiniëren. Met een gedurfde visie in gedachten probeert het project innovatieve concepten te ontdekken die de manier waarop bezoekers ons eiland ervaren zullen transformeren.

Aspirant-ondernemers, gevestigde bedrijven en gepassioneerde individuen zijn allemaal welkom om deel te nemen. Of u nu een idee heeft dat nog maar net vorm krijgt of een goed ontwikkeld concept dat klaar is om tentoongesteld te worden, het project is het platform om uw visie te versterken en bij te dragen aan de groei van onze lokale toeristische sector.

Na registratie beginnen de deelnemers aan een verplichte workshop die is ontworpen om hun ideeën te verfijnen en hun presentatievaardigheden te verbeteren. Deze fase vormt het toneel voor de grote finale: een evenement in “Shark Tank”-stijl. Een commissie van lokale experts en professionals zal elk project en de potentiële impact ervan beoordelen. De uiteindelijke winnaar krijgt een aanzienlijke investering van $10.000 om hun visionaire toerisme-concept tot leven te brengen.

De registratie voor het project is nu geopend en we dringen er bij alle geïnteresseerde kandidaten op aan snel actie te ondernemen. De reis begint met het invullen van het aanmeldingsformulier, gekoppeld aan essentiële documenten, waaronder Sedula, CV en een samenvatting en motivatiebrief waarin uw voorgestelde idee wordt beschreven. Deze documenten zullen dienen als basis voor het evalueren van het potentieel van elk product of dienst om de toekomst van het toeristische landschap van Bonaire vorm te geven.

https://bonaireisland.com/tip/