Mar 11
Nieuws

Ondernemerschap op school

De Kamer van Koophandel en de Kolegio Rayo di Solo/Strea Briante starten een nieuwe editie van “Ondernemerschap op School”. Kolegio Rayo di Solo en Kolegio Strea Briante hebben de Kamer van Koophandel opnieuw gevraagd deze lessen te verzorgen. De leerlingen van groep 8 krijgen van de KvK en andere belangrijke organisaties lessen op het gebied van ondernemen. Ze leren in de lessen ondernemen,  leiderschap tonen, samenwerken en innovatief denken.

Aan het einde van het schooljaar zal er samen met de kinderen gekeken worden hoe zij de toekomst van hun eiland zien en gaan ze vanuit hun visie het Bonaire van morgen creëren: een Blue Destination eiland. De kinderen zullen dit uiteindelijk ook presenteren aan een publiek. De Kamer van Koophandel wil de lessen ook uitbreiden naar andere scholen.

Kinderen van nu zijn de vormgevers van de toekomst. Dit geldt voor de hele wereld, maar juist voor Bonaire is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Het eiland is in ontwikkeling en als we dat in goede banen willen leiden voor onze natuur, cultuur en economie, moet er nu al gekeken worden naar de toekomst. De KvK weet dit als geen ander en heeft daarom in het kader van Blue Destination het jeugdprogramma ‘Ondernemerschap op school’ opgezet.

De lessen zijn dit jaar aangepast aan de COVID-19 maatregelen op het eiland. Dit betekent dat het grootste gedeelte van de lessen op de school zelf gegeven worden in plaats van op locatie, rekening houdend met alle COVID-19 protocollen.