Nov 16
Nieuws

Ondernemerschap op school

Kinderen van nu zijn de vormgevers van de toekomst. Dit geldt voor de hele wereld, maar juist voor Bonaire is het noodzakelijk hier nu meer op te focussen. Het eiland is in ontwikkeling en als we dat in goede banen willen laten leiden voor onze natuur, cultuur en economie, moet er nu al gekeken worden naar de toekomst. De KvK weet dit als geen ander en heeft daarom in het kader van Blue Destination het jeugdprogramma ‘Ondernemerschap op school’ opgezet.

Onlangs zijn er afspraken gemaakt met Kolegio Rayo di Solo om het eerste project op te zetten. Gedurende het schooljaar zullen de kinderen van groep 8 op het Kolegio Rayo di Solo informatielessen krijgen van de KvK, bedrijven en andere belangrijke organisaties op het gebied van ondernemen. Het doel is de kinderen te stimuleren tot ondernemen, ontwikkelen van leiderschap, leren samenwerken en te triggeren om innovatief te denken.

Aan het einde van het schooljaar zal er samen met de kinderen gekeken worden hoe zij de toekomst van hun eiland zien en gaan ze vanuit hun visie het Bonaire van morgen creëren: een Blue Destination eiland. De kinderen zullen dit uiteindelijk ook presenteren aan een publiek. Hierna zal het project verder uitgebreid worden naar anderen scholen.