Sep 24
Nieuws

Terug- en vooruitblik handelsmissie Colombia met participanten en stakeholders

Vrijdag 20 september 2024 – De Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire (KvK Bonaire) heeft samen met het Kabinet Speciaal Gezant, Holland House Colombia, Grand Thornton en een grootdeel van de 30 participanten van de BES eilanden waren fysiek of virtueel aanwezig bij de terug- vooruitblik op de handelsmissie Colombia van afgelopen juni 2024.

Met genoegen kunnen wij u informeren dat onder de participanten een groot aantal al diverse stappen gemaakt hebben om zowel handel als kennis te delen met ondernemers in Colombia. Er worden naar aanleiding van de handelsmissie al producten geïmporteerd, en ook wordt er kennis gedeeld met bedrijven in Colombia met betrekking tot bouw en woningbouw.

Enkele participanten zijn meerdere keren na de missie naar Colombia geweest om deals te sluiten of verder te onderhandelen. Twee van deze participanten hebben een presentatie gehouden voor de groep wat zij tot nu toe bereikt hebben. Een hiervan heeft zelfs medegedeeld dat hij een dochteronderneming in Colombia heeft opgericht waaruit hij zaken doet op de Colombiaanse markt.

In de sessie is bekend gemaakt dat er een onderzoek komt welke gefocust is op de logistieke challenges van Colombia naar de BES eilanden en welke stappen er genomen dienen te worden om deze logistieke uitdagingen aan te pakken.

Samen met het Kabinet van Speciaal Gezant zijn de organisaties een handelsmissie naar Panama aan het voorbereiden, 26 september zal hier een online webinar over gehouden worden.

De KvK bonaire bedankt alle deelnemers aan de sessie en de afsluitende netwerkborrel en kijkt uit naar een verdere samenwerking.