Nov 06
Nieuws

Tourism Corporation Bonaire (TCB) & KvK Bonaire hebben het Tourism Innovation Project gelanceerd

Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft het Tourism Innovation Project gelanceerd, een samenwerkingsverband tussen TCB en de Kamer van Koophandel en Nijverheid Bonaire (KvK) om de toeristische sector van Bonaire te herdefiniëren. Het project heeft tot doel innovatieve concepten te ontdekken die de ervaringen van bezoekers op het eiland zullen transformeren. Het Tourism Innovation Project is om het toerisme op Bonaire opnieuw te bedenken, opnieuw uit te vinden en te herdefiniëren. Met een gedurfde visie in gedachten probeert het project innovatieve concepten te ontdekken die de manier waarop bezoekers ons eiland ervaren zullen transformeren. Aspirant-ondernemers, gevestigde bedrijven en gepassioneerde individuen konden zich inschrijven.

Er hebben 38 ondernemers zich aangemeld en op de Bonaire Tourism Summit zijn er 11 geselecteerd om aan de workshop ‘Design Thinking’ deel te nemen. Deze workshop zal de deelnemers handvaten geven om innovatieve ideeën uit te werken en deze te gebruiken in hun plannen. De eerste workshop is op 31 oktober gegeven en de tweede workshop wordt op 7 november verzorgd door Miles Mercera (TCB) en Pierre Perigault Monte (KvK).

De workshop wordt op 30 november met een “Shark Tank”-stijl afgesloten. Een commissie van lokale experts en professionals zal elk project en de potentiële impact ervan beoordelen. De uiteindelijke winnaar krijgt een aanzienlijke investering van $10.000 om hun visionaire toerisme-concept tot leven te brengen.