Nov 29
Nieuws

Weer een succesvolle editie van de KvK Academy afgerond.

Dinsdag 14 november jl. was de uitreiking van de certificaten aan de 27 deelnemers die aan de KvK Academy 2023 hebben deelgenomen.

Met het KvK Academy traject verwacht de Kamer van Koophandel de deelnemers te helpen om hun kans op succes als ondernemers te vergroten door meer ondernemersvaardigheden toe te voegen aan hun capaciteiten. De Kamer van Koophandel wil op deze manier de economie van Bonaire versterken door ondernemers een grotere kans op succes te bieden.

Als eindopdracht werd ook dit jaar een ‘Shark Tank’ (Tanki di Tribon) gehouden waarbij de deelnemers hun onderneming op een creatieve wijze aan 5 juryleden moesten presenteren. Tijdens een 5 minuten pitch werd alles uit de kast gehaald om de deskundige juryleden van hun opgedane ondernemersidee kennis en kunde te overtuigen.

Mevrouw Tiffany Dorand presenteerde haar ‘MAHALO’ pitch en werd als winnares uitgeroepen. Een heerlijke bowl uit Hawaii wordt op het eiland Bonaire geïntroduceerd. De winnares ging met mooie prijzen naar huis die door de sponsoren ter beschikking zijn gesteld.

Het Openbaar Lichaam Bonaire stelde een bedrag van $10,000 te beschikking. Maduro & Curiel’s Bank Bonaire N.V. heeft ook een geldbedrag van $1000 voor de first runner-up (tweede prijs) beschikbaar gesteld. Cactus Accounting Services heeft een bedrag van $1000 voor de second runner-up ( derde prijs) beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft Cactus Accounting Services een begeleidingstraject aangeboden. Terwijl Gezondheidscentrum Bon Bida een jaar lang fitness, ter waarde van $750, aan de winnares heeft verstrekt.

Telbo Bonaire heeft aan de winnares een jaar lang gratis zakelijk internet. De Tourism Corporation Bonaire (TCB) geeft een seminar voor kennisverwerving in de regio.

City Shop heeft een laptop klaar voor de winnares. De Obersi Group geeft een printer aan de winnares. En Rocargo Services heeft een geldbedrag van $500 beschikbaar gesteld om de gekochte goederen van de winnares  naar Bonaire te vervoeren. Rijksdienst voor Ondernemerschap, een afdeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), biedt een coaching traject van 24 uur voor de winnares aan. Ook kan de winnaar haar groot rijbewijs gaan halen met de prijs van Nynedroid Autorijschool. Tot slot geeftSuccessfully IT een jaar lang gratis Microsoft 365 Business.

Deze prijzen zijn bedoeld om Mevrouw Tiffany Dorand “MAHALO”, (eerste prijs winnares), Mevrouw Mirte Kuijt “Online veterinaire dienstverlening” (tweede prijs) en de heer Zahid Frans “Krioyo” (derde prijs) een extra steun te geven om hun bedrijven verder te professionelen.

KvK Bonaire dankt de bovengenoemde sponsoren en ook de (externe) trainers voor hun bijdrage aan KvK Academy en feliciteert de winnaars en de andere deelnemers met hun behaalde resultaat.

De KvK Bonaire wenst alle deelnemers heel veel succes met hun ondernemingen. Sinds 2018 organiseert de KvK Bonaire jaarlijks de KvK Academy de curriculum van de KvK Academy was gesubsidieerd door het Ministerie van Economische Zaken. De Kamer van Koophandel is voornemens om gedurende 2024 dit curriculum weer aan te bieden.

https://www.facebook.com/BonaireCoCnI/videos/1065058031187293