Jan 10
Nieuws

BOG en KvK met unieke actie voor lokale ondernemers

Kralendijk – Bonaire Overheidsgebouwen NV (BOG) en de Kamer van Koophandel en Nijverheid (KvK) geven Bonairiaanse ondernemers de kans om via een unieke actie in aanmerking te komen voor de exploitatie van één van de drie kiosken op het nieuw te komen recreatiepark tussen Chogogo Beach Resort en Den Laman Condominiums. Op 9 januari 2024 hebben deze twee organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Doel van deze samenwerking is om het ondernemerschap te stimuleren, een impuls te geven aan de economie van Bonaire en om nieuwe en bestaande ondernemers ruimte en bagage mee te geven voor verdere ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen digitaal een formulier invullen via de website van de KvK, of gebruik te maken van onderstaande QR-code. Daarnaast dient onder andere de presentatie en motivatie van het businessplan samen met een CV via het formulier geüpload te worden. Voor meer informatie en assistentie bij het invullen van het formulier kan gemaild worden naar Centrum van Ondernemerschap van KvK via e-mail ondernemerschap@kvkbonaire.com of te bellen naar +5997175595. Meedoen met de actie kan tot 31 januari 2024.

Uit alle inzendingen wordt door een team van branche-professionals en stakeholders 5 inzendingen gekozen die aan de grote finale zullen deelnemen: een evenement in de stijl van een ‘Shark Tank’, waarbij de 3 uiteindelijke winnaars bekend gemaakt zullen worden. Voor elke kiosk is een startkapitaal van 5.000 dollar als impuls van BOG beschikbaar. Om de slagingskans en succes van deze ondernemers te waarborgen en de kennis van ondernemerschap te vergroten, zal KvK Bonaire via het Centrum voor Ondernemerschap de begeleiding en deelname aan de KvK Academy verzorgen.

Samen bruggen bouwen

“Laten we het samenwerken bevorderen en samen bruggen bouwen voor Bonaire”, aldus KvK-directeur Phar Martha. BOG-directeur Adely Susana-Jansen zegt verheugd: “Wij zijn ontzettend blij dat wij met deze actie een bijdrage kunnen leveren aan de economie van ons eiland en lokale ondernemers op deze manier een impuls kunnen geven. Met trots kunnen wij zeggen dat het park voor en door onze eigen mensen mogelijk is gemaakt.”

Link naar het formulier:

https://bonaire.qualtrics.com/jfe/form/SV_8Bw7CL0QQQUVA6q

QR-code om het formulier te downloaden: