Mar 16
Nieuws

Het Openbaar Lichaam Bonaire lanceert enquête om de impact van  COVID-19 op bedrijven vast te stellen

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en de Kamer van Koophandel (KvK) starten een onderzoek om de negatieve gevolgen van de COVID-19 crisis voor bedrijven te helpen beoordelen, meten en analyseren. Deze enquête zal worden gebruikt voor een meer uitgebreide ‘Post-Disaster Needs Assessment’ (PDNA) waarin de sociale en economische gevolgen van de pandemie op Bonaire worden beschreven en waarin de feedback en de herstelplanning van de overheid verder worden begeleid. In 2020 heeft het Bonairiaanse eilandbestuur de Wereldbank benaderd voor technische ondersteuning bij het uitvoeren van de PDNA. Als belangrijke input voor de PDNA zal de enquête zich richten op een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals uitdagingen op het gebied van bedrijfsontwikkeling, operationele beperkingen en toegang tot middelen.

Het Bonairiaanse eilandbestuur en de Kamer van Koophandel moedigt bedrijven uit alle bedrijfstakken aan om de enquête per uiterlijk 26 maart 2021in te vullen om een ​​volledig beeld te krijgen van de vele sociaal-economische effecten van COVID-19. De enquête is beschikbaar in vier talen: Nederlands, Papiaments, Spaans en Engels. Na het klikken van onderstaande blauwe knop kunt u rechts boven de gewenste taal selecteren. Vanwege beperkingen van het enquêteplatform vindt u de Papiamentse versie onder de titel “Portugees”. De resultaten van de enquête zullen gepresenteerd worden aan de relevante ministeries in Den Haag om de behoefte aan uitgebreidere en meer omvattende economische maatregelen te benadrukken.

Deze enquête bouwt voor op een eerdere enquête die is uitgevoerd door de Kamer van Koophandel van Bonaire en concentreert zich op meer uitgebreide vragen die de financiële impact van COVID-19 op de bedrijven van Bonaire kwantificeren. We danken u alvast voor uw deelname!