May 29
Nieuws

Verlenging Noodregeling SZW

Om te voorkomen dat werkgevers als gevolg van de coronacrisis noodgedwongen werknemers moeten ontslaan, kunnen zij gebruik maken van de tijdelijke noodregeling van SZW voor ondersteuning in hun loonkosten. Ook zelfstandig ondernemers kunnen aanspraak maken op deze regeling voor een aanvulling op hun inkomen.  Vanwege de aanhoudende impact van de coronamaatregelen, wordt de noodregeling met vier maanden verlengd, tot uiterlijk 12 oktober 2020. 

Werkgever
Als u als werkgever gebruik maakt van de regeling, hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. Wel moet u een verklaring indienen waarin u de verwachte inzet van uw personeel voor de resterende looptijd van de regeling aangeeft. Ook als de situatie niet verandert ten opzichte van uw oorspronkelijke aanvraag, moet u een verklaring indienen.

Hoewel de exacte voorwaarden nog niet formeel zijn vastgesteld, verzoeken we u namens de RCN-unit SZW om alvast zo snel mogelijk, en zeker niet later dan 14 juni, uw verklaring in te dienen. De hoofdlijn van de regeling is namelijk al duidelijk en u kunt er bij het invullen van uw verklaring vanuit gaan dat de voorwaarden en uitzonderingsbepalingen hetzelfde blijven.

De betalingen van de noodregeling moeten worden stopgezet totdat uw gegevens ontvangen en verwerkt zijn. Hoe eerder u uw verklaring indient hoe meer zekerheid er bestaat dat de betaling ongestoord doorloopt.

Zelfstandig ondernemer
Als zelfstandig ondernemer hoeft u geen verklaring in te dienen om gebruik te maken van de verlenging. Als er wijzigingen optreden waardoor u weer inkomen heeft, moet u dit, net zoals dit momenteel het geval is, direct doorgeven aan de RCN-unit SZW via een wijzigingsformulier.

Aanvullende informatie
Meer informatie over de ondersteuning vanuit de overheid voor ondernemers vindt u op de website van RCN. Ook de  exacte voorwaarden van de verlenging zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt via deze website. U kunt voor vragen en advies terecht bij de Kamer van Koophandel via steunloket@kvkbonaire.com.