De infrastructuur van Bonaire is te verdelen in verschillende elementen: vliegveld, haven, wegennet en ICT-infrastructuur.
Vliegveld
Het vliegveld van Bonaire is een internationaal vliegveld, genaamd Flamingo International Airport. Het vliegveld kent een landingsbaan van nagenoeg 3 KM die lang genoeg is om alle typen vliegtuigen te kunnen ontvangen. De grotere maatschappijen die vliegen op Bonaire zijn KLM, TUI, Delta Airlines en United Airlines. Daarnaast begint WestJet met vluchten vanaf Toronto. De andere steden die direct bereikbaar zijn vanaf Bonaire zijn Amsterdam, Miami, Houston, Atlanta en Newark. Kleinere vliegtuigmaatschappijen (Divi Divi Air en Z Air) vliegen in de regio naar Curaçao en Aruba. Vanaf daar zijn er talloze mogelijkheden om door te vliegen naar bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika. Het vliegveld kent een zone voor kort en lang parkeren en heeft een aantal faciliteiten en winkels. Bijna alle grotere autoverhuurbedrijven zijn bij de airport gevestigd voor hun dienstverlening aan de klant.
Volgens cijfers van het CBS gaan er zo’n 171.000 passagiers via het vliegveld in 2023
Haven
Bonaire kent een aantal havens. De belangrijkste haven van Bonaire kent twee pieren en is diep genoeg voor de grootste schepen. De pieren worden gebruikt voor zowel goederen als passagiers. Gedurende het hoogseizoen (november t/m maart) meren er veel cruiseboten aan. Goederen komen via een zogenaamd Roll-on Roll-off systeem; containers worden in Curaçao op een onderlegger gezet en worden op Bonaire meteen met een vrachtwagen van de boot gereden. Dit is nodig omdat Bonaire niet beschikt over een grote kraan die de containers direct van de boot kan halen. Vandaar dat veel vracht via Curaçao gaat. Dit is een factor waar ondernemers rekening mee moeten houden.
Wegennet
Het wegennet is een combinatie tussen verharde en onverharde wegen over het eiland. Vooral het middengedeelte (Kralendijk) en richting het noorden (Rincon) zijn voorzien van verharde wegen. De overheid werkt momenteel aan een aantal rotondes om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te stimuleren en rondom scholen zijn de wegen ook aangepakt. Er wordt nu verder gewerkt aan een plan om de weginfrastructuur verder te verbeteren.
ICT
Bonaire is via twee zeekabels aangesloten via curaçao en Miami op de telecommunicatie met de rest van de wereld. Daarnaast kopen aanbieders op Bonaire internationale capaciteit (IP transit) in bij aanbieders op Curaçao; dit gaat vaak ook met straalverbindingen tussen Curaçao en Bonaire. Bonaire kent drie aanbieders van mobiele telefonie, één aanbieder van vaste telefonie, twee aanbieders van vast internet en drie aanbieders van televisie. De vraag naar capaciteit blijft door de bevolkingsgroei nog steeds fors toenemen. Eindgebruikers maken zich vaak zorgen om de kwaliteit en de prijsverhouding van de mobiele telefonie en het vaste internet.